~JANGAN panaskan barangan non-stick yang kosong di atas api. Ini akan memusnahkan lapisan non-stick barangan tersebut.
~JANGAN keringkan barangan non-stick yang basah diatas api. (ni bukan periuk cap buaya). Gunakan tisu dapur atau kain untuk keringkannya.
~JANGAN gunakan sudip/senduk besi untuk mengacau lauk/sayuran dalam barangan non-stick. HANYA gunakan sudip/senduk dari jenis non-stick/kayu untuk mengacau lauk/sayuran dalam barangan non-stick.
~JANGAN terus basuh barangan non-stick sebaik saja selepas anda siap memasak. Ini boleh menghilangkan lapisan non-stick barangan tersebut. Basuh barangan non-stick selepas ia kembali sejuk.
~JANGAN guna penyental besi (bulu besi) untuk mebasuh barangan non-stick. Hanya gunakan span lembut.
~Untuk Pemanggang Ajaib Non-Stick, JANGAN gunakan daun pisang untuk membalut/melapik ikan bakar, daun pisang yang terbakar akan memusnahkan lapisan non-stick Pemanggang tersebut. Boleh gunakan Aluminium foil jika perlu.
~API YANG SEDERHANA sudah memadai untuk memasak menggunakan barangan non-stick ini. Ini kerana ia cepat panas dan cepat masak. Sungguh menjimatkan gas dan masa anda.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Tinggalkan Komen Anda